» KIS CUKRÁSZ « Sütemények egyszerűen, elérhetően.
The Site

"Csak saját felelősségedre nézz át a női munkatársakon. Te fogsz veszíteni."

Hello Kedves! Az oldal egy cukrász tanuló szárnyprobálgatásait hivatott bemutatni. Nem OKJ-s képzésen veszek részt, hanem "rendes" szakképzésen. Gyakorlati helyem pedig egy öt csillagos szálloda, ahol nagyon jól érzem magam. :).

Receptektől kezdve lesznek itt tippek-ötletek, vagyis minden, ami engem is érdekel a konyhában. 
Jó nézelődést:

Zarite

 
Theme
 
Chat

"Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság. A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm."

Alapvető szabályokat tartsuk be. Csak olyat írj le, amihez az arcod is vállalnád személyes beszélgetés alatt. Káromkodhatsz, de nem szavazok senkire, és ne hírdess.

 
My Lovers

Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.

 
Task

Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat.

EÜ kiskönyvet leadni
E111 kártya
Repülőjegyet megvenni
ápr. 20: tiramisu, babapiskóta, rotschild piskóta
ápr. 3: crockenbush
Útlevél!!

 
Site info

Az oldalon megjelent képek saját készítésűek vagy az internetről származnak. Utóbbi esetben a forrás oda van írva (legtöbbször pinterest.com).

Admin: Zarite
Host: Gportál
URL: christmas-town.gp
Design: Zarite
Kód: aranymeli.gp & saját
Nyitás: 2013. május 5.
Téma: cukrász&sütemények

 
Bonjour chéris!

#Magazin Mustra: Augusztus

Új sorozatot szeretnék bevezetni. Jelenleg három újság van amit több-kevesebb rendszerességgel veszek (egyre előfizettem, egy minden hónapban megvásárolandó, egy pedig tartalomtól függően). Valószínű karácsony előtt kibővül ez a lista ideiglenesen, illetve ha találok egy másikban valami érdemlegeset és fizetek érte az is felkerül, ha tetszett ha nem. Tehát a három újság: GoodFood Süteménydíszítés Sütivarázs


Süteménydíszítés » megjelenik kéthetente  » 22 oldal  » 390Ft(bevezető ár)

Elsőnek a Süteménydíszítéssel kezdek, mivel ez a legújabb szerelem. Ahogy tegnap említettem azonnali "kell" érzés fogott el, ahogy láttam a reklámot majd pedig belelapozva tudtam, hogy elő akarok rá fizetni. Ráadásul ez a poszt azért is rendhagyó mivel az interneten még nem igen van róla fent információ, hiszen tegnapi nappal jelent meg. 

Elsőnek kezdem azzal, ami a legjobban zavart. A csomagolása! Egy A2-es lapra van felragasztva az újság majd pedig mellé a melléklet. Mind a kettőt két helyen cellux fogta, és a fóliát amibe csomagolva voltak hátul egy gyengébb ragasztó. A kiszúrókat (most ez volt az ajándék) plusz egy papír - műanyag védte.

A megjelenése kellemes. Picivel alacsonyabb mint egy A4-es papír azonban szélesebb is, amolyan kézrevaló. Tipikus "magazin" papírra van nyomtatva, keményebb, fényesebb. Egyértelműen a nőket célozta inkább meg, mivel egyedül az egyik tortán van élénk szín, amúgy az egész újság pasztel színekben pompázik. Jól látszik a különböző tagolás, témákra bontás.

Tartalmilag hasznos, a receptek átfutás után is arányosnak tűnnek (sajnos ezen például a Sütivarázs gyakran elcsúszik). Kiemelném, hogy tényeg kezdőknek íródott! Nagyon érthetően fogalmaz, kiváló a képek segédlete is kiemelkedő. Lépésről lépésre látni, a cukormáz lefényképezése pedig bár logikusnak tűnik, nagyon egyedi, és igen hasznos.

Mit készítek/készítenék belőle?: A marcipán pillangóim már a hűtőben száradnak. Viktória királynő tortája pedig nagyon jól néz ki, valószínű ő is terítékre kerül.


Sütivarázs » megjelenik kéthetente  » 26 oldal  » 1590Ft

Másodiknak a sokat szídott Süti varázs kerül terítékre. Itt már írtam róla, azonban azóta mintha összekapta volna magát. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy csak akkor veszem meg, ha arra alkalmasnak találom a mellékletét, így eddig is maradtak ki részek, de például a 13. is ki fog, mivel nem érzem szükségét. 

A mostani számhoz egy több színű szilikon habverőt kaptunk ajándékba. A csomagolása és a megjelenése mindig változatlan. Két fóliába van csomagolva, egy az egész újságot átfedi alatta pedig egy ami csak az ajándékot. A mérete és a színezete is változatlan. Alacsonyabb mint a fent elemzett újság, de ugyan olyan széles. A háttere mint mindig fehéres szürkés. Nagyon szeretem a logójukat, főleg, hogy mindig más színű. Nem tudnám megmondani ez miért ennyire jó, de jellegzetessé teszi úgy gondolom.

Kilenc receptet kapunk és egy tájékoztatást a zsiradékokról a pénzünkért. Számomra kicsit furcsa volt, Lengyel Húsvéti kuglófre bukkanni benne. Tudom, hogy ez nem egy éves újság, amikor minden ünnepre jut idő, de én inkább az utolsó számot neveztem volna el ünnepi kiadásnak, és abba mehetett volna húsvéti, karácsonyi valentin napi, meg amilyet akarunk.

A recept most sem csak süteményekről szól, akad benne a kenyérsütésről is áttekintő, illetve sós desszertnek egy kecskesajtos tortácska kapott helyet.

Mit készítek/készítenék belőle: Első pillantásra a macaron-t amiről kiderült, hogy egy argentin teasütemény, azonban a mazsolás teasütemény is biztos, hogy elkészítésre kerül majd.


GoodFood » megjelenik havonta  » 106 oldal  » 795Ft

Utolsónak a szintén sokat emlegetett GoodFood augusztus-i száma futott be. Róla is írtam már itt, az alap véleményem szerint, hogy a magyar piac egyik legkiemelkedőbb újsága, lentebb el is mondom, hogy miért. Egyébként igen, ez az újság kilóg a felsorolásból, hiszen nem kimondottan süteményekkel foglalkozik, de mindegyik számban helyet kapnak a desszertek és mindig zseniálisak.

A megjelenése nem változott közel egy év alatt. A4-es méretű, és eddig egyszer volt(decemberi szám) becsomagolva, akkor is az ajándék melléklet miatt. A lapjaik a vastagabb, fényes, nem szakad könnyen. A logójuk nekik is "színes", éppen mi illik a témához és a fedő lap is mindig teljesen megváltozik, ami számomra nagyon nyerő. Az újságos pultoknak egy igen színes foltja mindig, legtöbbször első pillantásra észre lehet venni.

Eddig egy sütemény nem sikerült a receptek közül, az is a mérleg hiányom miatt, tehát kijelenthetem, hogy vakon megbízhatóak, és kezdőknek is kiváló. Egyedül ami zavar, hogy gyakran kész, fagyasztott termékekkel dolgozik, azonban egy kis utánajárással ez is orvosolható. Mivel idén nagy divat a fagylalt muffin, így például ebben a számukban ők is elkészítették. A recept "hülye biztos", mi is megcsináltuk - más krémmel - és isteni lett. Gyakran különböző alternatívákkal segítenek egy-egy receptnél jelöve a szénhidrát vagy kalória tartalmat. Szinte minden második vagy harmadik számban helyet kapnak különböző diétás receptek is, ami segítségünkre lehet fogyókúra, glutén - vagy laktóz érzékenységnél is.

Mit készítek/készítenék belőle: Fagylalttölcsérben sült sütemény már elkészült anyu szülinapjára, így ősszel a csokis-narancsos brownie is valószínűleg ki fog sülni, de a pisztáciás-fehércsokis torta is izgatja a fantáziám.

Szilvás pite, újítva

Ahhoz képest, hogy receptes-sütis oldal, elég rég volt recept. Pedig sütök ám. Ha nem dolgozok akkor van, hogy két süti is kikerül a kezem alól. Átlagban egy "nehezebb" vagy új, illetve egy régi bevált recept. Reggel felébredtem és tudtam, hogy szilvát akarok. Imádom a szilvát, és már lehet kapni. (Majd jövőhéten megutálom mikor megérkezik a 10kg. Kimagozni, darabolni.... de finom lekvárért megéri). Ráadásul múlt héten találtunk egy két évvel ezelőtti szilva lekváromat, így annak is bele kellet kerülnie. Aztán eszembe jutott, a kedvenc teám illetve, hogy valamelyik nap olvastam az egyik blogon, hogy teából készítettek koktélt. Mire a reggelim végére értem tudtam a receptet. 

Miközben vásároltam megakadt a szemem a vízfestéken és eszembe jutott, hogy milyen rég festettem már. Igazából sosem szerettem, de kedvet kaptam hozzá, így beugrott egy csomag ecset és egy 12-es festék a kosaramba a szilvák mellé. Kezdetleges, de legalább szívből készült. :)

Tésztához:

  • 120g(6ek) liszt
  • 70g(3 nagy ek) hideg vaj (és nem margarin!)
  • 45g(2ek) cukor
  • 1tk fahéj
  • fél csomag borubon vaníliás cukor
  • citromlé

Vanilliás krémhez:

  • 1cs főzős vanília puding
  • fél csomag bourbon vaníliás cukor
  • 2 tojás, szétválasztva
  • 2-3ek cukor
  • 5dl tej

Szilvához:

  • 4-5ek szilvalekvár
  • 3dl víz
  • 1 Granny Finest {ilyen} tea filter
  • 1-1tk fahéj, szerecsendió vagy 2ek mézeskalács fűszer keverék
  • 50dkg szilva kimagozva, apróra vágva
  • 1-1ek vanília-, rum aroma
  • 4-5ek cukor

Egyéb

  • Porcukor
  • Rizs vagy bab
  • Sütőpapír
  1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük sorrendben. Citromléből annyit adunk hozzá, hogy egy könnyű, puha tésztát kapjunk (liszttől függ,1-2ek). Frissentartó fóliába csavarjuk és a mélyhűtőbe tesszük. Betesszük a hűtőbe a lekvárt is.
  2. Felforraljuk a vizet és beledobjuk a teafiltert, cukrot, aromákat és 8 percre lefedjük. Amíg ázik, előkészítjük a szilvát. Kimagozzuk, apróra összevágjuk és a fűszerekkel, egy evőkanál cukorral összekeverjük. Mikor kész a tea beleöntjük a szilvát(beleöntjük a levet is amit eresztett) majd magas lángon felforraljuk és visszavesszük rotyogtatni egy jó 10 percre amíg sűrű lesz a víz. Leszűrjük a szilvát, a levét félretesszük. 
  3. A vaníliás krémhez a pudingot kikeverjük a cukrokkal és a porral majd felmelegítjük, de nem forraljuk! A tojások sárgáját kikeverjük egy evőkanál cukorral és a krémhez öntjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
  4. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk és a kivajazott és lisztezett formába tesszük Összegyűrünk egy 5 centivel nagyobb sütőpapírt mint a formánk és kisimítva a tésztára tesszük majd ráöntjük a babot és betesszük a sütőbe. Akkor jó, mikor elkezd keményedni a tészta de még puha (kb 20 perc). 
  5. Közben feltesszük a vaníliás krémet. Nem forraljuk fel, gyakran kevergetjük mert hamar besűrűsödik. Nagyjából 4-5 perc kell neki. Levesszük a tűről majd hozzákeverjük a fehérjét. 
  6. A kivett tésztát megkenjük a lekvárral, ráöntjük a krémet majd rászórjuk a párolt szilvát és a szilva levével meglocsoljuk és visszatesszük a sütőbe. Nagyjából 10 perc alatt készre sütjük (a tészta széle elkezd barnulni). Ha kihűlt bőven megszórjuk porcukorral és megesszük. :) 

+ ötlet: a megmaradt szilva levet felhasználhatjuk tea ízesítőbe, vagy magas lángon főzve jobban besűrítjük és a pite mellé tálaljuk szószként. Ekkor dobunk bele egy vanília és egy fahéj rudat, felöntjük még 5dl vízzel.

új külső.

Címkék: szív torta

Hello!

Eltünésem oka több helyen is kereshető, de minek? Itt vagyok, és ez a lényeg. :) Sütik gyűlnek rendesen. 

Múlt héten a nevelőapukámnak nagyon rossz hangulata volt. Mármint tényleg nagyon rossz. Tudom, hogy szereti a sütiket, bár ezt nem gyakran hangoztatja, így egyértelmű volt, hogy az lesz. Három legyet ütöttem egy csapásra: Leteszteltem az egyik gasztro újság receptjét, kipróbáltam az új formámat és gyakoroltam a bevonást. Oh és persze jobb kedvre derítettem. Kell ennél több? :) Készült egy "Szerelem Torta" elnevezésű csokitortával és életem első brownie próbálkozásával. Egyébként az utóbbit követte egy másik. Arról kép nem született, de a receptet feteszem majd. :)
Alul egyébként a három új szerzeményem. Egy apró gyümölcstorta forma és két szilikon szív forma.



Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

 


Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros