» KIS CUKRÁSZ « Sütemények egyszerűen, elérhetően.
The Site

"Csak saját felelősségedre nézz át a női munkatársakon. Te fogsz veszíteni."

Hello Kedves! Az oldal egy cukrász tanuló szárnyprobálgatásait hivatott bemutatni. Nem OKJ-s képzésen veszek részt, hanem "rendes" szakképzésen. Gyakorlati helyem pedig egy öt csillagos szálloda, ahol nagyon jól érzem magam. :).

Receptektől kezdve lesznek itt tippek-ötletek, vagyis minden, ami engem is érdekel a konyhában. 
Jó nézelődést:

Zarite

 
Theme
 
Chat

"Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság. A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm."

Alapvető szabályokat tartsuk be. Csak olyat írj le, amihez az arcod is vállalnád személyes beszélgetés alatt. Káromkodhatsz, de nem szavazok senkire, és ne hírdess.

 
My Lovers

Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.

 
Task

Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat.

EÜ kiskönyvet leadni
E111 kártya
Repülőjegyet megvenni
ápr. 20: tiramisu, babapiskóta, rotschild piskóta
ápr. 3: crockenbush
Útlevél!!

 
Site info

Az oldalon megjelent képek saját készítésűek vagy az internetről származnak. Utóbbi esetben a forrás oda van írva (legtöbbször pinterest.com).

Admin: Zarite
Host: Gportál
URL: christmas-town.gp
Design: Zarite
Kód: aranymeli.gp & saját
Nyitás: 2013. május 5.
Téma: cukrász&sütemények

 
Bonjour chéris!

A Nagy újrakezdés

Nos, talán új oldalt kellett volna kezdenem azok után, hogy több mint két hónapig köddé váltam. Azonban úgy döntöttem maradok, hiszen itt kezdtem a pályafutásomat. Az biztos, hogy még közel egy hónapig nem leszek rendszeresen. Ha hetente egyszer be tudok jelentkezni akkor már egész boldog leszek.

Jelenle még ciprusi gyakorlatomat töltöm egészen szeptember 18-ig. Amint hazaétem a rendes gépemhez, az egész oldal nagyszabású átalakításon esik át, ehhez már a tervek (rajzokban is...) elkészültek. Vélhetően az elkövetkezendő egy hónapban helyzetjelentésekkel és cikkekkel fogok jelentkezni, utána pedig kezdődik az igazi élet. :)

Travel to: Cyprus

Eddig nem akartam írni erről, hiszen nem volt biztos a dolog. Hiányoztak dolgok, amik véglegessé tették. De a tegnapi nap folyamán - befizetve az utazást - véglegesítettem, és már biztos. Május 18-án utazom, Ciprusra. 

Limassolban leszek, az Atlantica Hotel "Oasis"-ben, mint cukrász. Egy ottani, állandó dolgozóval fogok együtt dolgozni, kezdetben egy műszakban, aztán egymást váltjuk. A lehetőségről már akkor tudtunk mikor az iskolába jelentkeztem, de míg az interjú eljött februárban, a jelentkezők száma szép lassan lecsökkent. Szeptemberben még mind a 28-an jelentkeztünk, februárra már csak 7-en maradtunk, végül pedig négyen jutottunk ki csak. Mindegyikünk Ciprusra, illetve ketten Olaszországba.  
Úgy gondolom ez a legnagyszerűbb lehetőség arra, hogy fejlesszük a tudásunkat, tapasztalatot gyűjthessünk és nyelvgyakorlatnak is kiváló. Továbbá ugye egy nagy buli. Egyedül lakni egy külön országban, új munkahelyen.

Szóval. Így megvettem a repülőjegyemet is, illetve beszereztem a poggyászhoz a kis gurulós táskát és a nagy bőröndöt. Eszközök is összeálltak már, egy késtartó és egy kés kivételével, ezeket áprilisban beszerzem várhatóan. 

Tehát így állunk. Kintről valószínűleg posztolok majd, a laptopomat viszem terveim szerint. Ha nem is mindig, de hetente tuti jövök. Képekkel és beszámolóval.

 
(Házi mentás limonádé és mentás saláta. Sok sütemény ellensúlyozására)

Életjelek

(Képen balról jobbra: joghurtos pogácsa, almás "pite", néró. Mind sk.)

Közel 10 napja írtam. Minden nap úgy ültem le a gép elé, hogy Na Most! Azonban nem volt erőm. Felborult az órarendem a héten, és - rendesen nem kell - hétfőn is be kellett mennem 4 órára, pénteken meg csak 3-ra. Azonban csütörtökön negyed 6-kor még bent voltam. Ehhez hozzá jön még az, hogy a héten minden egyes nap írtunk, szerdán szakmai számításból írtunk és feleltünk is, míg élelmiszer-ismeretből "csak" írtunk. Oh és szóltak, hogy másnapra csináljak egy előadást.

Tehát nem volt erőm. Eddig minden rendben megy. Egy nemakarokrágondolni jegyem van, és mindenből 4 felett vagyok. Ha minden jól megy a következő héten - az lesz az utolsó a téli szünet előtt - valószínű szín ötössel zárom a félévet.  Ez nekem nagyon sokat jelentene. Sosem voltam egy aktív tanuló, angolt gyűlöltem is világ életemben. Azonban ez a szakma...itt nem engedhetem meg a lustaságot.

November-December pedig a munkában sem a pihenésről szól. Előző héten összeszámoltam, közel 150 felvertet készítettem. Ezeket egyedül kellett, mert a többieknek is volt éppen elég munkájuk. Nem beszélve ugye arról, hogy új tanulók is jöttek, akiket most már nekem - is - be kellett tanítanom. 

Továbbá pedig december. Jön a karácsony, és az itthoniakat sem hagyhatom sütemény nélkül. :) Már készül a lista. Ami megbolondítja az egészet, hogy kell laktózmentes és cukormentes bejglit (és természetesen minden süteményre igazak ezek) is készíteni. A család egyik fele gyűlöli a mákot, míg a másik a gesztenyétől vagy éppen a diótól mászik falra. Én hidegrázást kapok az apró, omlós süteményektől, anyukám pedig a több rétegű "nehezebb", kikészített édességeket nem kedveli. A lekvár is hasonló sorson osztódik. Ezek pedig még csak a karácsonyi problémáim. Nem beszéltem még az újévről sem ugyebár. 

Megfáradtam? Igen. Élvezem? Hihetetlenül! Minden percét. Mikor hulla fáradtan az ágyba esek. Mikor fürdésnél veszem észre, hogy a könyököm 6x mosás után is csokoládés. Mikor a boltban meglátva egy hozzávalót ízek jutnak eszembe. Minden újabb anyagot. Szinte vallási buzgósággal olvasok és tanulok meg mindent.

De sajnálom, hogy a blog így háttérbe szorult. De próbálkozom. Tényleg. Kösz skacok azoknak, akik észrevétlenül feljárnak. Ígérem, ha legközelebb jelentkezem, azt már recepttel teszem, jó? 

Hatalmas, csokis csók nektek:

Zarite

New Design: Myself

Nos, most már tényleg itt vagyok. Egy pár napja dolgoztam az oldal külsején. Eddig mindegyik internetről származó képekből állt (főleg pinterest). Ami egy blognál igen csak érdekes. Ez a mostani viszont minden része saját. A képeken olyan sütemények vannak amiket én csináltam a műhelyben, gyakorlaton vagy itthon. Közel sem karácsonyi. Majd valószínű decemberben összehozok egy karácsonyi külsőt is, de az is csak saját képekből és ettől kezdve a tervem, hogy mindegyik ebből álljon.

Az oldal címe még nem, de a neve megváltozott. Mától Kis Cukrász néven fut, és még idén a link is erre fog változni. 

Több frissítési és újítási terv is készülőben van. Lesz nyeremény játék, az oldal interaktívabbá fog válni, és több saját recept lesz, mint amennyi "inspiráció".

50 days until Christmas

Bizony ám! Kevesebb mint két hónap és Karácsony, illetve a visszaszámlálónk a felénél jár (kicsit lemaradtam vele, de a napokban behozom). 

Nos mint átható eléggé eltűntem. Sokáig az oldal is le volt kódolva átalakításért, ez ma már láthatóan megváltozott. A menük bal oldalt találhatóak, a kép fölé kell vinni az egeret és a linkre kattintani. A visszaszámláló az alsó kis képre került, a többi pedig még nincs belinkelve, de szintén a napokban lesz pótolva.

Sütemény receptekkel igen csak el vagyok maradva, mivel naponta-két naponta sütök. Valószínű egy két recept jövőre csúszik át vagy tölteléknek felteszem, hiszen lassan máár karácsonyi sütik jönnek majd főleg.

Másik nagy újítás, hogy a TiniKonyha nevezetű nagyszerű oldalon társ szerkesztő lettem így ott is publikálok. Az ott megjelent recepteket ide már nem írom ki, de a linkjét a bejegyzésnek mindig közzé teszem. Eddig egyedül egy isteni Churros recept került fel, ilyen időben a legjobb. :) [elolvasom].

Az újság téma is lemaradt, azonban a Good Food kiesett a kedvencek köreiből. Sablonossá és - számomra - sznobbá vált. Úgy gondolom talán a decemberi számát megveszem, de még ez sem biztos. A SüteményDíszítés viszont két része is vár elemzésre, sőt hamarosan jön még kettő, illetve megvettem ma, a megjelenése napján az Éva Adventet, tehát arról is biztosan írok majd, hiszen vannak benne receptek.

De a címre visszatérve: Mai tipp önmagunkkal való foglalkozás. Fogj egy adag házi készítésű forrócsokit [tipp], tegyél be valami karácsonyi, de nem éppen tipikus zenét és vegyél elő egy tollat. Ideje elgondolkodni a süteményeken, ízeken. Kinek mit szeretnél adni? Idén legyen gasztro ajándék? Tippek hamarosan! (100 napos tipp sorozat itt elérhető)

(Ma találkoztunk a nox-arcana.gp szerkesztőjével, és Amy meghívott mézeskalácsos latte-ra, esőben pedig megnéztük a karácsony boltot. A fejemet viszont 8 óra gyakorlat után nem vállaltam. A kávéról majd holnap bővebben. :))

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

 


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak