Kifutó ízei
A Taste of Runaway a kifutókon látott ruhakölteményeket kívánja rekonstruálni - egy süteményben. Anna Marconi az, aki egy ruha láttán nem varrást kritizálja, hanem ízek jelennek meg előtte, amikből megalkotja a tökéletes receptet és a blogon publikálja. Az oldal felépítése nagyon feljasználó barát. Rákereshetünk csak a desszertekre (vagy egyéb fogásokra), évszakokra, színekre vagy akár dizájnerekre.
A bővebb felirat mögött az idei Őszi/Téli válogatát is megtalálhatod, illetve a régebbi képek között isl csemegéztünk.
Házi piadina Nutellával (2013/2014)
1#: Magyar Sütemények: Rigó Jancsi
Kóstold meg: olyan barna, mint az én bőröm, és olyan édes, mint a te szíved
Rigó János cigányprímás muzsikájától, tüzes tekintetétől és jellegzetes, szenvedélyes, táncoló előadói stílusától itthon és Európa nagyvárosaiban is olvadoztak a női szívek. Szép szerelmi történetként emlékeznek a legendák egyik legnagyobb, bravúros hódítására.
Egy párizsi hotel éttermében játszott már nős, családos emberként, mikor a belga Chimay herceg dúsgazdag feleségét sikerült befűznie. Az asszonyt azon nyomban meg is szöktette, éjszaka, cigányruhás álcában, és később mindketten elváltak. Tízéves együttélésük legizgalmasabb pillanatához kapcsolódik a jelen tárgyalt sütemény, amikor egy pesti kávézóban Jancsi csokoládés, habos süteményt rendelt szerelmének, ezért a cukrász úgy döntött, róla nevezi el azt. A sütemény hamar népszerűvé vált, ma is világszerte ismert. A hálátlan hercegnő később egy olasz pincérért hagyta el Jancsit, akivel mellesleg 8 millió dollárt vertek el utazásaik során.
A már sokat hivatkozott, Magyar Cukrásziparosok által a Magyar Élelmiszerkönyvbe készített tervezet vonatkozó fejezete foglalkozik a Rigó Jancsival is. A sütemény különlegességét a barna szín árnyalatainak váltakozásában, a vékony piskótalapok közé töltött csokoládés tejszínhabban határozza meg. A minőségrontó tényezők lehetnek az emulgeálószeres krémek vagy a növényi tejszín használata esetleg a csokoládé helyett bevonó alkalmazása a felső lap áthúzásakor.
forrás: írás - origo, kép - pinterest&google
Az Ország Tortái
A héten az Ország Tortája verseny (ami az ipar testületieknek, vagyis a hivatásos cukrászoknak szólt) lezárult, és kihírdették a nyerteseket. Idén az Ország Tortája nyolcadszor került kiválasztásra, az Ország Cukormentes Tortája pedig harmadszorra. Sajnos, még az Ország Laktózmentes(Tejmentes) Tortájára várnunk kell. Addig is a győztesek.
- A nagyok előtt szeretnénk tisztelegni azzal, hogy aktualizáljuk a régi receptet - mondja Damniczky Balázs. A francia ihletésű torta többféle csokoládé mousse-ból, grillázsos piskótából és egy vékony narancsos rétegből áll.
A “Csokis kaland” harmóniáját a könnyű csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggyből készült öntet finoman ellenpontoz. Ezt egészíti ki a hazai dió és a mandula, a vékony marcipánréteg pedig eleganciát kölcsönöz a tortának, mely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre. Nincs benne hozzáadott cukor és fehér liszt, egy szelet 254 kalóriát (kcal) és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ez utóbbi kevesebb mint fele egy hagyományos csokoládétorta értékének. A számítást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége készítette, a kész torta elemzését a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.
A Nagy újrakezdés
Nos, talán új oldalt kellett volna kezdenem azok után, hogy több mint két hónapig köddé váltam. Azonban úgy döntöttem maradok, hiszen itt kezdtem a pályafutásomat. Az biztos, hogy még közel egy hónapig nem leszek rendszeresen. Ha hetente egyszer be tudok jelentkezni akkor már egész boldog leszek.
Jelenle még ciprusi gyakorlatomat töltöm egészen szeptember 18-ig. Amint hazaétem a rendes gépemhez, az egész oldal nagyszabású átalakításon esik át, ehhez már a tervek (rajzokban is...) elkészültek. Vélhetően az elkövetkezendő egy hónapban helyzetjelentésekkel és cikkekkel fogok jelentkezni, utána pedig kezdődik az igazi élet. :)
Travel to: Cyprus
Eddig nem akartam írni erről, hiszen nem volt biztos a dolog. Hiányoztak dolgok, amik véglegessé tették. De a tegnapi nap folyamán - befizetve az utazást - véglegesítettem, és már biztos. Május 18-án utazom, Ciprusra.
Limassolban leszek, az Atlantica Hotel "Oasis"-ben, mint cukrász. Egy ottani, állandó dolgozóval fogok együtt dolgozni, kezdetben egy műszakban, aztán egymást váltjuk. A lehetőségről már akkor tudtunk mikor az iskolába jelentkeztem, de míg az interjú eljött februárban, a jelentkezők száma szép lassan lecsökkent. Szeptemberben még mind a 28-an jelentkeztünk, februárra már csak 7-en maradtunk, végül pedig négyen jutottunk ki csak. Mindegyikünk Ciprusra, illetve ketten Olaszországba.
Úgy gondolom ez a legnagyszerűbb lehetőség arra, hogy fejlesszük a tudásunkat, tapasztalatot gyűjthessünk és nyelvgyakorlatnak is kiváló. Továbbá ugye egy nagy buli. Egyedül lakni egy külön országban, új munkahelyen.
Szóval. Így megvettem a repülőjegyemet is, illetve beszereztem a poggyászhoz a kis gurulós táskát és a nagy bőröndöt. Eszközök is összeálltak már, egy késtartó és egy kés kivételével, ezeket áprilisban beszerzem várhatóan.
Tehát így állunk. Kintről valószínűleg posztolok majd, a laptopomat viszem terveim szerint. Ha nem is mindig, de hetente tuti jövök. Képekkel és beszámolóval.
(Házi mentás limonádé és mentás saláta. Sok sütemény ellensúlyozására)
|