A Nagy újrakezdés
Nos, talán új oldalt kellett volna kezdenem azok után, hogy több mint két hónapig köddé váltam. Azonban úgy döntöttem maradok, hiszen itt kezdtem a pályafutásomat. Az biztos, hogy még közel egy hónapig nem leszek rendszeresen. Ha hetente egyszer be tudok jelentkezni akkor már egész boldog leszek.
Jelenle még ciprusi gyakorlatomat töltöm egészen szeptember 18-ig. Amint hazaétem a rendes gépemhez, az egész oldal nagyszabású átalakításon esik át, ehhez már a tervek (rajzokban is...) elkészültek. Vélhetően az elkövetkezendő egy hónapban helyzetjelentésekkel és cikkekkel fogok jelentkezni, utána pedig kezdődik az igazi élet. :)
Életjelek
(Képen balról jobbra: joghurtos pogácsa, almás "pite", néró. Mind sk.)
Közel 10 napja írtam. Minden nap úgy ültem le a gép elé, hogy Na Most! Azonban nem volt erőm. Felborult az órarendem a héten, és - rendesen nem kell - hétfőn is be kellett mennem 4 órára, pénteken meg csak 3-ra. Azonban csütörtökön negyed 6-kor még bent voltam. Ehhez hozzá jön még az, hogy a héten minden egyes nap írtunk, szerdán szakmai számításból írtunk és feleltünk is, míg élelmiszer-ismeretből "csak" írtunk. Oh és szóltak, hogy másnapra csináljak egy előadást.
Tehát nem volt erőm. Eddig minden rendben megy. Egy nemakarokrágondolni jegyem van, és mindenből 4 felett vagyok. Ha minden jól megy a következő héten - az lesz az utolsó a téli szünet előtt - valószínű szín ötössel zárom a félévet. Ez nekem nagyon sokat jelentene. Sosem voltam egy aktív tanuló, angolt gyűlöltem is világ életemben. Azonban ez a szakma...itt nem engedhetem meg a lustaságot.
November-December pedig a munkában sem a pihenésről szól. Előző héten összeszámoltam, közel 150 felvertet készítettem. Ezeket egyedül kellett, mert a többieknek is volt éppen elég munkájuk. Nem beszélve ugye arról, hogy új tanulók is jöttek, akiket most már nekem - is - be kellett tanítanom.
Továbbá pedig december. Jön a karácsony, és az itthoniakat sem hagyhatom sütemény nélkül. :) Már készül a lista. Ami megbolondítja az egészet, hogy kell laktózmentes és cukormentes bejglit (és természetesen minden süteményre igazak ezek) is készíteni. A család egyik fele gyűlöli a mákot, míg a másik a gesztenyétől vagy éppen a diótól mászik falra. Én hidegrázást kapok az apró, omlós süteményektől, anyukám pedig a több rétegű "nehezebb", kikészített édességeket nem kedveli. A lekvár is hasonló sorson osztódik. Ezek pedig még csak a karácsonyi problémáim. Nem beszéltem még az újévről sem ugyebár.
Megfáradtam? Igen. Élvezem? Hihetetlenül! Minden percét. Mikor hulla fáradtan az ágyba esek. Mikor fürdésnél veszem észre, hogy a könyököm 6x mosás után is csokoládés. Mikor a boltban meglátva egy hozzávalót ízek jutnak eszembe. Minden újabb anyagot. Szinte vallási buzgósággal olvasok és tanulok meg mindent.
De sajnálom, hogy a blog így háttérbe szorult. De próbálkozom. Tényleg. Kösz skacok azoknak, akik észrevétlenül feljárnak. Ígérem, ha legközelebb jelentkezem, azt már recepttel teszem, jó?
Hatalmas, csokis csók nektek:
Zarite
50 days until Christmas
Bizony ám! Kevesebb mint két hónap és Karácsony, illetve a visszaszámlálónk a felénél jár (kicsit lemaradtam vele, de a napokban behozom).
Nos mint átható eléggé eltűntem. Sokáig az oldal is le volt kódolva átalakításért, ez ma már láthatóan megváltozott. A menük bal oldalt találhatóak, a kép fölé kell vinni az egeret és a linkre kattintani. A visszaszámláló az alsó kis képre került, a többi pedig még nincs belinkelve, de szintén a napokban lesz pótolva.
Sütemény receptekkel igen csak el vagyok maradva, mivel naponta-két naponta sütök. Valószínű egy két recept jövőre csúszik át vagy tölteléknek felteszem, hiszen lassan máár karácsonyi sütik jönnek majd főleg.
Másik nagy újítás, hogy a TiniKonyha nevezetű nagyszerű oldalon társ szerkesztő lettem így ott is publikálok. Az ott megjelent recepteket ide már nem írom ki, de a linkjét a bejegyzésnek mindig közzé teszem. Eddig egyedül egy isteni Churros recept került fel, ilyen időben a legjobb. :) [elolvasom].
Az újság téma is lemaradt, azonban a Good Food kiesett a kedvencek köreiből. Sablonossá és - számomra - sznobbá vált. Úgy gondolom talán a decemberi számát megveszem, de még ez sem biztos. A SüteményDíszítés viszont két része is vár elemzésre, sőt hamarosan jön még kettő, illetve megvettem ma, a megjelenése napján az Éva Adventet, tehát arról is biztosan írok majd, hiszen vannak benne receptek.
De a címre visszatérve: Mai tipp önmagunkkal való foglalkozás. Fogj egy adag házi készítésű forrócsokit [tipp], tegyél be valami karácsonyi, de nem éppen tipikus zenét és vegyél elő egy tollat. Ideje elgondolkodni a süteményeken, ízeken. Kinek mit szeretnél adni? Idén legyen gasztro ajándék? Tippek hamarosan! (100 napos tipp sorozat itt elérhető)
(Ma találkoztunk a nox-arcana.gp szerkesztőjével, és Amy meghívott mézeskalácsos latte-ra, esőben pedig megnéztük a karácsony boltot. A fejemet viszont 8 óra gyakorlat után nem vállaltam. A kávéról majd holnap bővebben. :))
Mai nap..
Ma recepttel akartam jönni. De tényleg! Kettővel is! Aztán nem így alakult.... sokáig aludtam...aztán hosszú séta volt mind a két blökivel végül pedig egy kis takarítással zártam a délelőtt-kora délutáni órákat ugyan is jöttek megnézni a lakásunkat. Végül jött az ötlet, hogy elmegyek jógázni! Születésnapomra kaptam egy 10 alkalmas bérletet és még nem kezdtem el...tehát elkészültem nagy mosollyal mikor meghallottam a TV-ben a süti szót. Szelektív a hallásom, erre viszont egyből figyelek.
Új újságot hirdetett. 20 részes, minden szám ajándék mellékeltet tartalmaz, minden második héten jelenik meg, bevezető áron...bla bla bla. Mint a Süti Varázs. De nem! Megláttam, és egyből Ez Nekem Kell. Tehát jógázás előtt beugrottam és az első botban kaptam.
Bevezető ára 390Ft volt az ajándék pedig a muffin tartó állvány (halvány rózsaszín kockás, de a kép nem adja rendben vissza) illetve két pillangó kiszúró.
Este nyolckor hazaesve pedig tudtam, hogy édesség kell. Nem engedtek sütni, így maradt a B verzió és elszaladtam fagyiért. Kivételesen én választottam így egy csokis banános lett (Banana split). Isteni. Az újságról hamarosan...
10 nap és...
A legtöbb blogon elindult a jellegzetes "augusztus vége" hullám, az iskolára való felkészülés. Idén úgy gondoltam becsatlakozom én is, hiszen visszaülök a padba (illetve pult mellé állok). Úgy gondolom a többiekkel szemben egy picit előnyöm van, hiszen nekem az iskola - is - szerkeszti a lapot. Az ott tanultakat és tapasztalatokat biztos, hogy leírom, illetve időtől függően terveket és cikk sorozatokat is publikálni szeretnék.
Leginkább a február-májustól tartok, mivel nekünk akkor derül ki, ki az akit kiválasztanak külföldi gyakorlatra - leginkább Ciprusra. Azok az emberek júniustól szeptemberig kint lesznek egy partner szállodában. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretnék kijutni, mivel nagyon akarom! A lehető legjobb ugrás, és nagyon jó helye lenne az önéletrajzomban. Ráadásul kitűnő a nyelv gyakorlására is. Még is picit tartok tőle, hiszen csak fél évet távol lennék, illetve nem tudom, hogyan tudnék blogolni. Valószínű megoldanám valahogy (szerintem a laptopot vinném magammal, ha nincs a hotelben wifi vennék valami mobil netet). De persze ez mind apróbb gond. Ettől még várom. :)
Az ősz számomra az újrakezdést jelenti. A nyár vegetálás. Szeretem az elején, úgy két hétig, utána már csak szenvedés. Ősszel van iskola, halloween...és már az a tény, hogy ŐSZ elég ahhoz, hogy boldogabb legyek. Imádom a jellegzetes illatot, a színeket, az "egy pulcsis" időt. Nagyon szeretem a ködöt, borongós felhőket, az esőt... forrócsokit, finom sütiket.
Számomra az ideális hétvége is ilyen. Valami finom házi süti reggelire (mondjuk egy házi croissant. Este bekeverem, reggel csak a sütőbe tolom 20 percre), egy krémes forrócsokival. Aztán lassan felöltözni, pakolászni egy órát, tanulni kicsit, felkészülni a következő hétre (és közben nem a hétvégi sütésen gondolkodni...:)). Aztán egy finom ebéd végül egy takaró alá gubózott sütis-teás film maratonos délután. Persze ez kiegészülhet például egy csajos délutánnal, vagy megfordul az egész és délelőtti pihenés, délutáni munka... ez már mind szervezés kérdése.
Számomra az ősz első hírnöke a sütőtök. Imádom. ütve, levesként, fasírtként, süteménybe, mindegy. A színe, az íze, már az illata is isteni. Egy hete már láttam a piacon. Ilyenkor a legjobb, még aprók van, hogy alig 20 dkg-ot nyomnak. Tehát tényleg csak pár falat. Az íze viszont még nem az az igazán édes, de így is megéri. Hiába fogytam ki a tavaly felhalmozott tartalékomból még nem veszek. Majd szeptemberben. Az első hétvégémen 20-22°C mondanak. Ez tökéletes az ideális pihenésre. Tehát...
Gyere Ősz, én már várlak!
|