» KIS CUKRÁSZ « Sütemények egyszerűen, elérhetően.
The Site

"Csak saját felelősségedre nézz át a női munkatársakon. Te fogsz veszíteni."

Hello Kedves! Az oldal egy cukrász tanuló szárnyprobálgatásait hivatott bemutatni. Nem OKJ-s képzésen veszek részt, hanem "rendes" szakképzésen. Gyakorlati helyem pedig egy öt csillagos szálloda, ahol nagyon jól érzem magam. :).

Receptektől kezdve lesznek itt tippek-ötletek, vagyis minden, ami engem is érdekel a konyhában. 
Jó nézelődést:

Zarite

 
Theme
 
Chat

"Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság. A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm."

Alapvető szabályokat tartsuk be. Csak olyat írj le, amihez az arcod is vállalnád személyes beszélgetés alatt. Káromkodhatsz, de nem szavazok senkire, és ne hírdess.

 
My Lovers

Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.

 
Task

Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat.

EÜ kiskönyvet leadni
E111 kártya
Repülőjegyet megvenni
ápr. 20: tiramisu, babapiskóta, rotschild piskóta
ápr. 3: crockenbush
Útlevél!!

 
Site info

Az oldalon megjelent képek saját készítésűek vagy az internetről származnak. Utóbbi esetben a forrás oda van írva (legtöbbször pinterest.com).

Admin: Zarite
Host: Gportál
URL: christmas-town.gp
Design: Zarite
Kód: aranymeli.gp & saját
Nyitás: 2013. május 5.
Téma: cukrász&sütemények

 
Bonjour chéris!

Új design & visszatérés

Címkék: oldal design

Jól eltűntem, mi? Egy kicsit besok(K)altam. Bent sokszor kellett túlóráznom és ráadásul a suliban is hajtottak minket, de ez egy másik posztban majd. Egy újabb külsőt hoztam, saját készítésű képből szintén. Gesztenyés macaron van rajta, cukrozott gesztenye szósszal és friss eperrel.

Forró csokoládé házilag

Tegye fel a kezét ki az, aki szereti a forró csokit. Őszintén, még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem. Volt aki hígabban, volt aki krémesebben, és akad az ismeretségi körömben aki szinte pudingként. De két dolog közös bennük: isteniek, s csokoládét tartalmaznak. Kell más?


Lusta megoldás - venni egy forró csokoládé port és a használati utasítást követve percek alatt elkészíteni. Az eredmény - többnyire - egy hígabb, édes, forró kakaó. Tűzoltásnak, késő estéken tökéletes.
+ egy tipp: gyárthatsz magadnak is forró csoki port, így mikor gyors megoldás kell, saját, minőségire teszel szert.


Porból, vagy otthoni forrócsokiból is megoldhatjuk. Legegyszerűbb ha veszünk egy habosítót(én ezt használom, olcsó és jó). Simán elemet kell bele tenni majd bekapcsolni és várni, hogy krémes habbá verje az italunkat. Ennek hiányában egy kis habverővel kézzel is megoldhatjuk, ha az sincs, villával is működik.


Csokoládéból, teljes tejből otthon. Dúsítva gyógynövényekkel(zsálya, kamilla), fűszerekkel (szerecsendió, fahéj, mézeskalács fűszerkeverék), aromákkal (vanília, kókusz), esetleg alkohollal (rum, whisky).

Életjelek

(Képen balról jobbra: joghurtos pogácsa, almás "pite", néró. Mind sk.)

Közel 10 napja írtam. Minden nap úgy ültem le a gép elé, hogy Na Most! Azonban nem volt erőm. Felborult az órarendem a héten, és - rendesen nem kell - hétfőn is be kellett mennem 4 órára, pénteken meg csak 3-ra. Azonban csütörtökön negyed 6-kor még bent voltam. Ehhez hozzá jön még az, hogy a héten minden egyes nap írtunk, szerdán szakmai számításból írtunk és feleltünk is, míg élelmiszer-ismeretből "csak" írtunk. Oh és szóltak, hogy másnapra csináljak egy előadást.

Tehát nem volt erőm. Eddig minden rendben megy. Egy nemakarokrágondolni jegyem van, és mindenből 4 felett vagyok. Ha minden jól megy a következő héten - az lesz az utolsó a téli szünet előtt - valószínű szín ötössel zárom a félévet.  Ez nekem nagyon sokat jelentene. Sosem voltam egy aktív tanuló, angolt gyűlöltem is világ életemben. Azonban ez a szakma...itt nem engedhetem meg a lustaságot.

November-December pedig a munkában sem a pihenésről szól. Előző héten összeszámoltam, közel 150 felvertet készítettem. Ezeket egyedül kellett, mert a többieknek is volt éppen elég munkájuk. Nem beszélve ugye arról, hogy új tanulók is jöttek, akiket most már nekem - is - be kellett tanítanom. 

Továbbá pedig december. Jön a karácsony, és az itthoniakat sem hagyhatom sütemény nélkül. :) Már készül a lista. Ami megbolondítja az egészet, hogy kell laktózmentes és cukormentes bejglit (és természetesen minden süteményre igazak ezek) is készíteni. A család egyik fele gyűlöli a mákot, míg a másik a gesztenyétől vagy éppen a diótól mászik falra. Én hidegrázást kapok az apró, omlós süteményektől, anyukám pedig a több rétegű "nehezebb", kikészített édességeket nem kedveli. A lekvár is hasonló sorson osztódik. Ezek pedig még csak a karácsonyi problémáim. Nem beszéltem még az újévről sem ugyebár. 

Megfáradtam? Igen. Élvezem? Hihetetlenül! Minden percét. Mikor hulla fáradtan az ágyba esek. Mikor fürdésnél veszem észre, hogy a könyököm 6x mosás után is csokoládés. Mikor a boltban meglátva egy hozzávalót ízek jutnak eszembe. Minden újabb anyagot. Szinte vallási buzgósággal olvasok és tanulok meg mindent.

De sajnálom, hogy a blog így háttérbe szorult. De próbálkozom. Tényleg. Kösz skacok azoknak, akik észrevétlenül feljárnak. Ígérem, ha legközelebb jelentkezem, azt már recepttel teszem, jó? 

Hatalmas, csokis csók nektek:

Zarite

Tini Konyha: Pudingos kosár

A recept pontos leírásáért kattint a Tini Konyha oldalára, és szemezgess a többi nagyszerű írás között is!

New Design: Myself

Nos, most már tényleg itt vagyok. Egy pár napja dolgoztam az oldal külsején. Eddig mindegyik internetről származó képekből állt (főleg pinterest). Ami egy blognál igen csak érdekes. Ez a mostani viszont minden része saját. A képeken olyan sütemények vannak amiket én csináltam a műhelyben, gyakorlaton vagy itthon. Közel sem karácsonyi. Majd valószínű decemberben összehozok egy karácsonyi külsőt is, de az is csak saját képekből és ettől kezdve a tervem, hogy mindegyik ebből álljon.

Az oldal címe még nem, de a neve megváltozott. Mától Kis Cukrász néven fut, és még idén a link is erre fog változni. 

Több frissítési és újítási terv is készülőben van. Lesz nyeremény játék, az oldal interaktívabbá fog válni, és több saját recept lesz, mint amennyi "inspiráció".

 

 


Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!