Új design & visszatérés
Jól eltűntem, mi? Egy kicsit besok(K)altam. Bent sokszor kellett túlóráznom és ráadásul a suliban is hajtottak minket, de ez egy másik posztban majd. Egy újabb külsőt hoztam, saját készítésű képből szintén. Gesztenyés macaron van rajta, cukrozott gesztenye szósszal és friss eperrel.
Forró csokoládé házilag
Tegye fel a kezét ki az, aki szereti a forró csokit. Őszintén, még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem. Volt aki hígabban, volt aki krémesebben, és akad az ismeretségi körömben aki szinte pudingként. De két dolog közös bennük: isteniek, s csokoládét tartalmaznak. Kell más?
Lusta megoldás - venni egy forró csokoládé port és a használati utasítást követve percek alatt elkészíteni. Az eredmény - többnyire - egy hígabb, édes, forró kakaó. Tűzoltásnak, késő estéken tökéletes.
+ egy tipp: gyárthatsz magadnak is forró csoki port, így mikor gyors megoldás kell, saját, minőségire teszel szert.
Porból, vagy otthoni forrócsokiból is megoldhatjuk. Legegyszerűbb ha veszünk egy habosítót(én ezt használom, olcsó és jó). Simán elemet kell bele tenni majd bekapcsolni és várni, hogy krémes habbá verje az italunkat. Ennek hiányában egy kis habverővel kézzel is megoldhatjuk, ha az sincs, villával is működik.
Csokoládéból, teljes tejből otthon. Dúsítva gyógynövényekkel(zsálya, kamilla), fűszerekkel (szerecsendió, fahéj, mézeskalács fűszerkeverék), aromákkal (vanília, kókusz), esetleg alkohollal (rum, whisky).
Életjelek
(Képen balról jobbra: joghurtos pogácsa, almás "pite", néró. Mind sk.)
Közel 10 napja írtam. Minden nap úgy ültem le a gép elé, hogy Na Most! Azonban nem volt erőm. Felborult az órarendem a héten, és - rendesen nem kell - hétfőn is be kellett mennem 4 órára, pénteken meg csak 3-ra. Azonban csütörtökön negyed 6-kor még bent voltam. Ehhez hozzá jön még az, hogy a héten minden egyes nap írtunk, szerdán szakmai számításból írtunk és feleltünk is, míg élelmiszer-ismeretből "csak" írtunk. Oh és szóltak, hogy másnapra csináljak egy előadást.
Tehát nem volt erőm. Eddig minden rendben megy. Egy nemakarokrágondolni jegyem van, és mindenből 4 felett vagyok. Ha minden jól megy a következő héten - az lesz az utolsó a téli szünet előtt - valószínű szín ötössel zárom a félévet. Ez nekem nagyon sokat jelentene. Sosem voltam egy aktív tanuló, angolt gyűlöltem is világ életemben. Azonban ez a szakma...itt nem engedhetem meg a lustaságot.
November-December pedig a munkában sem a pihenésről szól. Előző héten összeszámoltam, közel 150 felvertet készítettem. Ezeket egyedül kellett, mert a többieknek is volt éppen elég munkájuk. Nem beszélve ugye arról, hogy új tanulók is jöttek, akiket most már nekem - is - be kellett tanítanom.
Továbbá pedig december. Jön a karácsony, és az itthoniakat sem hagyhatom sütemény nélkül. :) Már készül a lista. Ami megbolondítja az egészet, hogy kell laktózmentes és cukormentes bejglit (és természetesen minden süteményre igazak ezek) is készíteni. A család egyik fele gyűlöli a mákot, míg a másik a gesztenyétől vagy éppen a diótól mászik falra. Én hidegrázást kapok az apró, omlós süteményektől, anyukám pedig a több rétegű "nehezebb", kikészített édességeket nem kedveli. A lekvár is hasonló sorson osztódik. Ezek pedig még csak a karácsonyi problémáim. Nem beszéltem még az újévről sem ugyebár.
Megfáradtam? Igen. Élvezem? Hihetetlenül! Minden percét. Mikor hulla fáradtan az ágyba esek. Mikor fürdésnél veszem észre, hogy a könyököm 6x mosás után is csokoládés. Mikor a boltban meglátva egy hozzávalót ízek jutnak eszembe. Minden újabb anyagot. Szinte vallási buzgósággal olvasok és tanulok meg mindent.
De sajnálom, hogy a blog így háttérbe szorult. De próbálkozom. Tényleg. Kösz skacok azoknak, akik észrevétlenül feljárnak. Ígérem, ha legközelebb jelentkezem, azt már recepttel teszem, jó?
Hatalmas, csokis csók nektek:
Zarite
Tini Konyha: Pudingos kosár
A recept pontos leírásáért kattint a Tini Konyha oldalára, és szemezgess a többi nagyszerű írás között is!
New Design: Myself
Nos, most már tényleg itt vagyok. Egy pár napja dolgoztam az oldal külsején. Eddig mindegyik internetről származó képekből állt (főleg pinterest). Ami egy blognál igen csak érdekes. Ez a mostani viszont minden része saját. A képeken olyan sütemények vannak amiket én csináltam a műhelyben, gyakorlaton vagy itthon. Közel sem karácsonyi. Majd valószínű decemberben összehozok egy karácsonyi külsőt is, de az is csak saját képekből és ettől kezdve a tervem, hogy mindegyik ebből álljon.
Az oldal címe még nem, de a neve megváltozott. Mától Kis Cukrász néven fut, és még idén a link is erre fog változni.
Több frissítési és újítási terv is készülőben van. Lesz nyeremény játék, az oldal interaktívabbá fog válni, és több saját recept lesz, mint amennyi "inspiráció".
|