Forró csokoládé házilag
Tegye fel a kezét ki az, aki szereti a forró csokit. Őszintén, még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem. Volt aki hígabban, volt aki krémesebben, és akad az ismeretségi körömben aki szinte pudingként. De két dolog közös bennük: isteniek, s csokoládét tartalmaznak. Kell más?
Lusta megoldás - venni egy forró csokoládé port és a használati utasítást követve percek alatt elkészíteni. Az eredmény - többnyire - egy hígabb, édes, forró kakaó. Tűzoltásnak, késő estéken tökéletes.
+ egy tipp: gyárthatsz magadnak is forró csoki port, így mikor gyors megoldás kell, saját, minőségire teszel szert.
Porból, vagy otthoni forrócsokiból is megoldhatjuk. Legegyszerűbb ha veszünk egy habosítót(én ezt használom, olcsó és jó). Simán elemet kell bele tenni majd bekapcsolni és várni, hogy krémes habbá verje az italunkat. Ennek hiányában egy kis habverővel kézzel is megoldhatjuk, ha az sincs, villával is működik.
Csokoládéból, teljes tejből otthon. Dúsítva gyógynövényekkel(zsálya, kamilla), fűszerekkel (szerecsendió, fahéj, mézeskalács fűszerkeverék), aromákkal (vanília, kókusz), esetleg alkohollal (rum, whisky).
Almáspite - alma darabolása
Az almáspite a legegyszerűbb édesség. Legalább is szerintem. Illetve a piték. Ha van egy bomba biztos aap recepted, a töltelék már csak a fantáziádon múlik. A családban senki sem rajong a reszelt magyar almáspitéért, inkább az amerikai verzióért. Nem rég készült egy - erről jön egy képes - receptes poszt majd - ahol megörökítettem az alma darabolás fázisait. Remélem érthető. :)
|