Film from the Kitchen #1
Első filmnek a 2000-ben megjelent Csokoládét választottam Juliette Binoche és Johnny Depp főszereplésével. Amikor hidegebb az idő egy bögre habos forró csokoládéval tökéletes esti vagy délutáni választás. Gynyörűen mutatják benne a ganache készítést is és a temperálást is. A film alatt pedig nem vállalok feleősséget az elfogyasztott csokoládé mennyiségért. :) A film nem véletlenül kapott több Oscar-t és díjat is, mindenkinek alap mű.
Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, Lansquenet-ben. Itt ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit Lansquenet-ben, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek rejtett vágyait. Ám Reynaud grófja meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Ellenségeskedésük egészen addig megosztja a kisváros lakóit, míg kis híján tragédia történik.
Bővebb felirat alatt található a trailer illetve online nézhetőség!
Magazin Mustra I. rész.
Új sorozatot szeretnék indítani, ahol a hazai gasztro magazinokat veszem egy csokorba. Az utóbbi időszakban egyértelmű javulás mutatkozik, de akad még igen csak alsó határt feszengető alkotás. Most elsőként két újságot hoztam.
Sütivarázs névre hallgat az első. Idén jelent meg először, 20 részes. Az első bevezető rész 695Ft volt, a mostaniak már 1590Ft áron vásárolható meg kéthetente. Fényes, keményebb borítású, és nem a szokványos méretben készült el, egy-egy ajándék szilikon formával. 26 oldalnyi segítséget nyújt minden érdeklődőnek.
Őszintén, én nem veszem meg mindig. Ha még is, az csak azért történik, mert a benne szereplő formát veszem meg, és csak hozzá "jár" az újság. A receptek változóak. Többet kipróbáltam már, volt ami tényleg isteni, volt amit soha többet... Az újság legjobb pontja a képes segítség. Egy süteményt mindig bemutatnak készítés közben is, ez tényleg nagy segítség.
A leggyengébb pontja az ára. 26 oldalért számomra 1590Ft drága, így tényleg csak akkor érdemes megvenni, ha a benne szereplő formára szükségünk van.
GoodFood néven fut a külföldi mintára. 106 oldalt kapunk 662Ft-ért. Minden hónap utolsó péntekjén kerül az újságosokhoz. A fentivel szemben itt nem csak sütemények kerülnek bele, abból gyakran alig 5-6 recept van, de még így is csodás. Nagyon jó tippek és trükköket gyűjtenek össze mindig, nem beszélve az interjúkról. Számomra az egyik legjobb rész az adott tájak kulináris értékeinek bemutatása.
Az első számot még tavaly augusztusban vettem meg, de valahogy nem is emlékeztem rá...az áttörést a decemberi szám jelentette, azóta minden hónapban megveszem, el nem mulasztanám egyszer sem! Rengeteg finom recept van benne különböző diétákat segítve (cukor-glutén-tej gondokra külön, ahogy vegánra is!). A májusi szám eddig a favoritom, egyszerűen nem tudok betelni vele, gyakran veszem elő inspirálódni is, vagy csak a konyhai trükköket kilesni.
Mindent összevetve a Sütivarázs-t csak akkor ajánlom megvételre, ha a formába szeret bele az ember. Vele szembe a GoodFood-nak szerintem ott lenne a helye a konyhákban kötelezően.
|