Új sorozatot szeretnék indítani, ahol a hazai gasztro magazinokat veszem egy csokorba. Az utóbbi időszakban egyértelmű javulás mutatkozik, de akad még igen csak alsó határt feszengető alkotás. Most elsőként két újságot hoztam.
Sütivarázs névre hallgat az első. Idén jelent meg először, 20 részes. Az első bevezető rész 695Ft volt, a mostaniak már 1590Ft áron vásárolható meg kéthetente. Fényes, keményebb borítású, és nem a szokványos méretben készült el, egy-egy ajándék szilikon formával. 26 oldalnyi segítséget nyújt minden érdeklődőnek.
Őszintén, én nem veszem meg mindig. Ha még is, az csak azért történik, mert a benne szereplő formát veszem meg, és csak hozzá "jár" az újság. A receptek változóak. Többet kipróbáltam már, volt ami tényleg isteni, volt amit soha többet... Az újság legjobb pontja a képes segítség. Egy süteményt mindig bemutatnak készítés közben is, ez tényleg nagy segítség.
A leggyengébb pontja az ára. 26 oldalért számomra 1590Ft drága, így tényleg csak akkor érdemes megvenni, ha a benne szereplő formára szükségünk van.
GoodFood néven fut a külföldi mintára. 106 oldalt kapunk 662Ft-ért. Minden hónap utolsó péntekjén kerül az újságosokhoz. A fentivel szemben itt nem csak sütemények kerülnek bele, abból gyakran alig 5-6 recept van, de még így is csodás. Nagyon jó tippek és trükköket gyűjtenek össze mindig, nem beszélve az interjúkról. Számomra az egyik legjobb rész az adott tájak kulináris értékeinek bemutatása.
Az első számot még tavaly augusztusban vettem meg, de valahogy nem is emlékeztem rá...az áttörést a decemberi szám jelentette, azóta minden hónapban megveszem, el nem mulasztanám egyszer sem! Rengeteg finom recept van benne különböző diétákat segítve (cukor-glutén-tej gondokra külön, ahogy vegánra is!). A májusi szám eddig a favoritom, egyszerűen nem tudok betelni vele, gyakran veszem elő inspirálódni is, vagy csak a konyhai trükköket kilesni.
Mindent összevetve a Sütivarázs-t csak akkor ajánlom megvételre, ha a formába szeret bele az ember. Vele szembe a GoodFood-nak szerintem ott lenne a helye a konyhákban kötelezően.