» KIS CUKRÁSZ « Sütemények egyszerűen, elérhetően.
The Site

"Csak saját felelősségedre nézz át a női munkatársakon. Te fogsz veszíteni."

Hello Kedves! Az oldal egy cukrász tanuló szárnyprobálgatásait hivatott bemutatni. Nem OKJ-s képzésen veszek részt, hanem "rendes" szakképzésen. Gyakorlati helyem pedig egy öt csillagos szálloda, ahol nagyon jól érzem magam. :).

Receptektől kezdve lesznek itt tippek-ötletek, vagyis minden, ami engem is érdekel a konyhában. 
Jó nézelődést:

Zarite

 
Theme
 
Chat

"Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság. A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm."

Alapvető szabályokat tartsuk be. Csak olyat írj le, amihez az arcod is vállalnád személyes beszélgetés alatt. Káromkodhatsz, de nem szavazok senkire, és ne hírdess.

 
My Lovers

Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.

 
Task

Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat.

EÜ kiskönyvet leadni
E111 kártya
Repülőjegyet megvenni
ápr. 20: tiramisu, babapiskóta, rotschild piskóta
ápr. 3: crockenbush
Útlevél!!

 
Site info

Az oldalon megjelent képek saját készítésűek vagy az internetről származnak. Utóbbi esetben a forrás oda van írva (legtöbbször pinterest.com).

Admin: Zarite
Host: Gportál
URL: christmas-town.gp
Design: Zarite
Kód: aranymeli.gp & saját
Nyitás: 2013. május 5.
Téma: cukrász&sütemények

 
Bonjour chéris!

#New Layout: Autumn Spirit

Címkék: design ősz oldal

11 nap. Ennyit volt fent az előző kinézet. Előtte pedig több mint egy hónapot. (a kettő között volt egy pár napos próba, de hamar lekerült). Meglepő számomra, mivel híres voltam mindig is a hirtelen váltásaimról, legyen az design csere három nap után, vagy pedig zárás egy hét után. A blog május óta üzemel legfeljebb egy hetes kihagyással, és négy hónap alatt igazából három design volt csak. Úgy látszik végre megtaláltam A témát és így sikerül ésszel vezetnem a lapot. :)

Akkor maga a kinézetről. Az elrendezés igazából nem változott, mivel úgy gondolom kényelmes ez. Nem szabad(na) elcsúsznia egyik felbontásban, böngészőben, így mindenkinél jónak kell lennie. Színejben az őszhöz idomult most. Főleg a sötét és világosabb barna dominál benne és a narancs sárga. Szmomra ezek jelentik AZ őszt, egyedül egy maradt le róla, ami még ebbe a skálámba tartozik, az a burgundi. Most elégedett vagyok vele, de kiváncsivagyok a Ti véleményetekre is. :)

#Magazin Mustra: Augusztus

Új sorozatot szeretnék bevezetni. Jelenleg három újság van amit több-kevesebb rendszerességgel veszek (egyre előfizettem, egy minden hónapban megvásárolandó, egy pedig tartalomtól függően). Valószínű karácsony előtt kibővül ez a lista ideiglenesen, illetve ha találok egy másikban valami érdemlegeset és fizetek érte az is felkerül, ha tetszett ha nem. Tehát a három újság: GoodFood Süteménydíszítés Sütivarázs


Süteménydíszítés » megjelenik kéthetente  » 22 oldal  » 390Ft(bevezető ár)

Elsőnek a Süteménydíszítéssel kezdek, mivel ez a legújabb szerelem. Ahogy tegnap említettem azonnali "kell" érzés fogott el, ahogy láttam a reklámot majd pedig belelapozva tudtam, hogy elő akarok rá fizetni. Ráadásul ez a poszt azért is rendhagyó mivel az interneten még nem igen van róla fent információ, hiszen tegnapi nappal jelent meg. 

Elsőnek kezdem azzal, ami a legjobban zavart. A csomagolása! Egy A2-es lapra van felragasztva az újság majd pedig mellé a melléklet. Mind a kettőt két helyen cellux fogta, és a fóliát amibe csomagolva voltak hátul egy gyengébb ragasztó. A kiszúrókat (most ez volt az ajándék) plusz egy papír - műanyag védte.

A megjelenése kellemes. Picivel alacsonyabb mint egy A4-es papír azonban szélesebb is, amolyan kézrevaló. Tipikus "magazin" papírra van nyomtatva, keményebb, fényesebb. Egyértelműen a nőket célozta inkább meg, mivel egyedül az egyik tortán van élénk szín, amúgy az egész újság pasztel színekben pompázik. Jól látszik a különböző tagolás, témákra bontás.

Tartalmilag hasznos, a receptek átfutás után is arányosnak tűnnek (sajnos ezen például a Sütivarázs gyakran elcsúszik). Kiemelném, hogy tényeg kezdőknek íródott! Nagyon érthetően fogalmaz, kiváló a képek segédlete is kiemelkedő. Lépésről lépésre látni, a cukormáz lefényképezése pedig bár logikusnak tűnik, nagyon egyedi, és igen hasznos.

Mit készítek/készítenék belőle?: A marcipán pillangóim már a hűtőben száradnak. Viktória királynő tortája pedig nagyon jól néz ki, valószínű ő is terítékre kerül.


Sütivarázs » megjelenik kéthetente  » 26 oldal  » 1590Ft

Másodiknak a sokat szídott Süti varázs kerül terítékre. Itt már írtam róla, azonban azóta mintha összekapta volna magát. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy csak akkor veszem meg, ha arra alkalmasnak találom a mellékletét, így eddig is maradtak ki részek, de például a 13. is ki fog, mivel nem érzem szükségét. 

A mostani számhoz egy több színű szilikon habverőt kaptunk ajándékba. A csomagolása és a megjelenése mindig változatlan. Két fóliába van csomagolva, egy az egész újságot átfedi alatta pedig egy ami csak az ajándékot. A mérete és a színezete is változatlan. Alacsonyabb mint a fent elemzett újság, de ugyan olyan széles. A háttere mint mindig fehéres szürkés. Nagyon szeretem a logójukat, főleg, hogy mindig más színű. Nem tudnám megmondani ez miért ennyire jó, de jellegzetessé teszi úgy gondolom.

Kilenc receptet kapunk és egy tájékoztatást a zsiradékokról a pénzünkért. Számomra kicsit furcsa volt, Lengyel Húsvéti kuglófre bukkanni benne. Tudom, hogy ez nem egy éves újság, amikor minden ünnepre jut idő, de én inkább az utolsó számot neveztem volna el ünnepi kiadásnak, és abba mehetett volna húsvéti, karácsonyi valentin napi, meg amilyet akarunk.

A recept most sem csak süteményekről szól, akad benne a kenyérsütésről is áttekintő, illetve sós desszertnek egy kecskesajtos tortácska kapott helyet.

Mit készítek/készítenék belőle: Első pillantásra a macaron-t amiről kiderült, hogy egy argentin teasütemény, azonban a mazsolás teasütemény is biztos, hogy elkészítésre kerül majd.


GoodFood » megjelenik havonta  » 106 oldal  » 795Ft

Utolsónak a szintén sokat emlegetett GoodFood augusztus-i száma futott be. Róla is írtam már itt, az alap véleményem szerint, hogy a magyar piac egyik legkiemelkedőbb újsága, lentebb el is mondom, hogy miért. Egyébként igen, ez az újság kilóg a felsorolásból, hiszen nem kimondottan süteményekkel foglalkozik, de mindegyik számban helyet kapnak a desszertek és mindig zseniálisak.

A megjelenése nem változott közel egy év alatt. A4-es méretű, és eddig egyszer volt(decemberi szám) becsomagolva, akkor is az ajándék melléklet miatt. A lapjaik a vastagabb, fényes, nem szakad könnyen. A logójuk nekik is "színes", éppen mi illik a témához és a fedő lap is mindig teljesen megváltozik, ami számomra nagyon nyerő. Az újságos pultoknak egy igen színes foltja mindig, legtöbbször első pillantásra észre lehet venni.

Eddig egy sütemény nem sikerült a receptek közül, az is a mérleg hiányom miatt, tehát kijelenthetem, hogy vakon megbízhatóak, és kezdőknek is kiváló. Egyedül ami zavar, hogy gyakran kész, fagyasztott termékekkel dolgozik, azonban egy kis utánajárással ez is orvosolható. Mivel idén nagy divat a fagylalt muffin, így például ebben a számukban ők is elkészítették. A recept "hülye biztos", mi is megcsináltuk - más krémmel - és isteni lett. Gyakran különböző alternatívákkal segítenek egy-egy receptnél jelöve a szénhidrát vagy kalória tartalmat. Szinte minden második vagy harmadik számban helyet kapnak különböző diétás receptek is, ami segítségünkre lehet fogyókúra, glutén - vagy laktóz érzékenységnél is.

Mit készítek/készítenék belőle: Fagylalttölcsérben sült sütemény már elkészült anyu szülinapjára, így ősszel a csokis-narancsos brownie is valószínűleg ki fog sülni, de a pisztáciás-fehércsokis torta is izgatja a fantáziám.

Mai nap..

Címkék: személyes blog

Ma recepttel akartam jönni. De tényleg! Kettővel is! Aztán nem így alakult.... sokáig aludtam...aztán hosszú séta volt mind a két blökivel végül pedig egy kis takarítással zártam a délelőtt-kora délutáni órákat ugyan is jöttek megnézni a lakásunkat. Végül jött az ötlet, hogy elmegyek jógázni! Születésnapomra kaptam egy 10 alkalmas bérletet és még nem kezdtem el...tehát elkészültem nagy mosollyal mikor meghallottam a TV-ben a süti szót. Szelektív a hallásom, erre viszont egyből figyelek.

Új újságot hirdetett. 20 részes, minden szám ajándék mellékeltet tartalmaz, minden második héten jelenik meg, bevezető áron...bla bla bla. Mint a Süti Varázs. De nem! Megláttam, és egyből Ez Nekem Kell. Tehát jógázás előtt beugrottam és az első botban kaptam. 

Bevezető ára 390Ft volt az ajándék pedig a muffin tartó állvány (halvány rózsaszín kockás, de  a kép nem adja rendben vissza) illetve két pillangó kiszúró. 

Este nyolckor hazaesve pedig tudtam, hogy édesség kell. Nem engedtek sütni, így maradt a B verzió és elszaladtam fagyiért. Kivételesen én választottam így egy csokis banános lett (Banana split). Isteni. Az újságról hamarosan...

Milotai mézes diótorta

receptúra 16 szeletes tortához
  • Grillázs felvert:
    • 3 db tojássárgája
    • 3 db tojásfehérje
    • 50 g cukor
    • 50 g dió grillázs (45g cukor, 26g durva dió)
      • -> 165 °C-ig melegiteni, 5 mm vastagra nyújtani kézzel apróra törni.
    • 50 g liszt
    • 70 g pörkölt darált dió
    • 15 g olaj
    • 5 g vaníliás cukor
    • 1 db citrom héja
      • > A felvertet a hagyományos módon elkészítjük, és a bekeverésnél a liszttel együtt szórjuk bele a grillázstörmeléket és a pörkölt darált diót
    • 2 db 24 cm-es átmérőjű lapot tudunk ebből sütni (180 °C –on 8-10 percig)
  • Ropogós pralinékrém: (ezt előre érdemes elkészíteni)
    • 30 g vizet 30 g cukorral gyenge szálpróbáig főzzük
    • 7,5 dkg darált diót belekeverjük és lehűtjük körülbelül 29 °C –ig, majd pépesítjük (ha nincs hengergép botmixerrel is megoldható)
    • 25 g fehércsokit adunk hozzá közel azonos hőmérsékleten
    • Lehűtjük kb. 20 °C -ra és 5. 20 g karamellizált ostyatörmeléket keverünk bele
  • Diós krém:
    • 50 g tej
    • 60 g cukor (a tejet, cukrot és a tojássárgáját 72 °C -ig melegítjük)
    • 50 g tojássárgája
    • 1 db citromhéj
    • 5 g vaníliás cukor
      • Ha a krém kb. 27 °C, akkor hozzáadjuk a 20 g oldott zselatint ˙(1 dl víz 15 g zselatin feloldva ebből mérjük ki) 300 g tejszínhabot (30%-os állati tejszín) 120 g pörkölt és finomra őrölt dió
  • Mézes krém:
    • A tejet, mézet és a tojássárgáját 72 °C-ig melegítjük:
      • 50 g tej
      • 80 g vegyes virágméz (minél sötétebb annál ízesebb)
      • 50 g tojássárgája
    • Ha a krém kb 27 °C, akkor hozzáadjuk a:
      • 15 g oldott zselatint
      • 200 g tejszínhabot
  • Karamell-bevonat:
    • 95 g cukor (karamellizálni-> 170 °C-ig melegítjük)
    • 150 g tej
    • 30 g vaj
    • 6 g keményítő (keményítőt feloldjuk a hideg vízben)
    • 12 g hideg víz
    • 10 g oldott zselatin
      • A kristálycukrot megkaramellizáljuk, ráöntjük a tejet, vajat és ha a cukor feloldódott, beleöntjük az elkevert keményítőt, kiforraljuk és belekeverjük az oldott zselatint.

A torta összeállítása tortakarikába történik, amit vaxpapírral bélelünk ki. Alulra tesszük az egyik felvert lapot, és ráterítjük a papíron vékonyra kinyújtott, ropogós pralinékrémet. A pralinékrémre rátöltjük a diós krémet, majd ráhelyezzük a következő piskótalapot. A mézes krémet is rákenjük, majd ha megkötött, ráöntjük a szobahőmérsékletű karamell bevonatot. Aszeletenként diós-roppanós lappal díszítjük, oldalát pedig 1cm magasan a diós roppanós lap törmelékéből készített morzsával panírozzuk

  • Diós-roppanós lap (ezt előre érdemes elkészíteni)
    • 65 g narancslé (frissen csavarva)
    • 65 g vaj
    • 150 g porcukor
    • 75 g darált dió
    • 30 g liszt

Felforraljuk a narancslevet a vajjal. Forrón hozzáöntjük a többi hozzávalót melyeket előzetesen összekevertünk. Fél órát pihentetjük, majd 5-ös simacsöves nyomózsákba tesszük, és teflonos papírra zöldborsó nagyságú gömböket formázunk egymástól legaláb 8 cm-re. 180 °C-on aranybarnára sütjük. ezt követően fakanálra vagy vékony csőre tesszük ívesen megdermedni. A megmaradt díszeket összetörjük, és panírozásra használjuk

Ez az eredeti recept, a forrás a cukraszat.net, én csak átírtam pdf-ből, hogy könnyebben elérhető legyen!

10 nap és...

Címkék: személyes blog

A legtöbb blogon elindult a jellegzetes "augusztus vége" hullám, az iskolára való felkészülés. Idén úgy gondoltam becsatlakozom én is, hiszen visszaülök a padba (illetve pult mellé állok). Úgy gondolom a többiekkel szemben egy picit előnyöm van, hiszen nekem az iskola - is - szerkeszti a lapot. Az ott tanultakat és tapasztalatokat biztos, hogy leírom, illetve időtől függően terveket és cikk sorozatokat is publikálni szeretnék. 

Leginkább a február-májustól tartok, mivel nekünk akkor derül ki, ki az akit kiválasztanak külföldi gyakorlatra - leginkább Ciprusra. Azok az emberek júniustól szeptemberig kint lesznek egy partner szállodában. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretnék kijutni, mivel nagyon akarom! A lehető legjobb ugrás, és nagyon jó helye lenne az önéletrajzomban. Ráadásul kitűnő a nyelv gyakorlására is. Még is picit tartok tőle, hiszen csak fél évet távol lennék, illetve nem tudom, hogyan tudnék blogolni. Valószínű megoldanám valahogy (szerintem a laptopot vinném magammal, ha nincs a hotelben wifi vennék valami mobil netet). De persze ez mind apróbb gond. Ettől még várom. :)

Az ősz számomra az újrakezdést jelenti. A nyár vegetálás. Szeretem az elején, úgy két hétig, utána már csak szenvedés. Ősszel van iskola, halloween...és már az a tény, hogy ŐSZ elég ahhoz, hogy boldogabb legyek. Imádom a jellegzetes illatot, a színeket, az "egy pulcsis" időt. Nagyon szeretem a ködöt, borongós felhőket, az esőt... forrócsokit, finom sütiket. 

Számomra az ideális hétvége is ilyen. Valami finom házi süti reggelire (mondjuk egy házi croissant. Este bekeverem, reggel csak a sütőbe tolom 20 percre), egy krémes forrócsokival. Aztán lassan felöltözni, pakolászni egy órát, tanulni kicsit, felkészülni a következő hétre (és közben nem a hétvégi sütésen gondolkodni...:)). Aztán egy finom ebéd végül egy takaró alá gubózott sütis-teás film maratonos délután. Persze ez kiegészülhet például egy csajos délutánnal, vagy megfordul az egész és délelőtti pihenés, délutáni munka... ez már mind szervezés kérdése. 
Számomra az ősz első hírnöke a sütőtök. Imádom. ütve, levesként, fasírtként, süteménybe, mindegy. A színe, az íze, már az illata is isteni. Egy hete már láttam a piacon. Ilyenkor a legjobb, még aprók van, hogy alig 20 dkg-ot nyomnak. Tehát tényleg csak pár falat. Az íze viszont még nem az az igazán édes, de így is megéri. Hiába fogytam ki a tavaly felhalmozott tartalékomból még nem veszek. Majd szeptemberben. Az első hétvégémen 20-22°C mondanak. Ez tökéletes az ideális pihenésre. Tehát...

Gyere Ősz, én már várlak!

 

 


Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!