Kifutó ízei
A Taste of Runaway a kifutókon látott ruhakölteményeket kívánja rekonstruálni - egy süteményben. Anna Marconi az, aki egy ruha láttán nem varrást kritizálja, hanem ízek jelennek meg előtte, amikből megalkotja a tökéletes receptet és a blogon publikálja. Az oldal felépítése nagyon feljasználó barát. Rákereshetünk csak a desszertekre (vagy egyéb fogásokra), évszakokra, színekre vagy akár dizájnerekre.
A bővebb felirat mögött az idei Őszi/Téli válogatát is megtalálhatod, illetve a régebbi képek között isl csemegéztünk.
Házi piadina Nutellával (2013/2014)
Hello Szeptember!
Talán annyira nem észrevehető, de a blog még mindig csak fél gőzzel üzemel. Ennek az az oka, hogy még mindig külföldön tartózkodom, és nem jutok így a saját gépemhez (és a saját időbeosztásomról még ne is beszéljünk).
Azonban, 18-án hazarepülök, így várhatóan az utána kövtkező hétfőig beáll az új rend. Új kinézet biztosan lesz, végre rendszerezem a cikkeket kategória szerint, érkezik a beszámoló, magamat ismerve pedig valami sütemény is be fog futni. ... :)
1#: Magyar Sütemények: Rigó Jancsi
Kóstold meg: olyan barna, mint az én bőröm, és olyan édes, mint a te szíved
Rigó János cigányprímás muzsikájától, tüzes tekintetétől és jellegzetes, szenvedélyes, táncoló előadói stílusától itthon és Európa nagyvárosaiban is olvadoztak a női szívek. Szép szerelmi történetként emlékeznek a legendák egyik legnagyobb, bravúros hódítására.
Egy párizsi hotel éttermében játszott már nős, családos emberként, mikor a belga Chimay herceg dúsgazdag feleségét sikerült befűznie. Az asszonyt azon nyomban meg is szöktette, éjszaka, cigányruhás álcában, és később mindketten elváltak. Tízéves együttélésük legizgalmasabb pillanatához kapcsolódik a jelen tárgyalt sütemény, amikor egy pesti kávézóban Jancsi csokoládés, habos süteményt rendelt szerelmének, ezért a cukrász úgy döntött, róla nevezi el azt. A sütemény hamar népszerűvé vált, ma is világszerte ismert. A hálátlan hercegnő később egy olasz pincérért hagyta el Jancsit, akivel mellesleg 8 millió dollárt vertek el utazásaik során.
A már sokat hivatkozott, Magyar Cukrásziparosok által a Magyar Élelmiszerkönyvbe készített tervezet vonatkozó fejezete foglalkozik a Rigó Jancsival is. A sütemény különlegességét a barna szín árnyalatainak váltakozásában, a vékony piskótalapok közé töltött csokoládés tejszínhabban határozza meg. A minőségrontó tényezők lehetnek az emulgeálószeres krémek vagy a növényi tejszín használata esetleg a csokoládé helyett bevonó alkalmazása a felső lap áthúzásakor.
forrás: írás - origo, kép - pinterest&google
Elhunyt Pataki János, érdi cukrászmester !
Pataki Jánost 64 éves korában kedden hajnalban érte a halál. Az érdi cukrászmester 2007 óta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, 2008-tól 2012-ig pedig a Cukrászok és Fagylaltkészítők Nemzetközi Szövetsége (U.I.P.C.G Union Internationale de la Patisserie-Confiserie-Glacerie) elnöke volt.
Emellett számos magyar és külföldi szakmai kitüntetés birtokosa, valamint a „Magyarország Tortája” és az „Év Fagylaltja” versenyek szakmai irányítója is. Vállalkozóként és cukrászmesterként a kiváló minőségű cukrásztermékek készítése mellett Pataki János hangsúlyt fektetett az innovációra, Így például a nemzetközi cukrásztrendek honosítására.
A köztiszteletben álló cukrászmester halálának hírét az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közösen tette közzé. Búcsúztatásáról a családdal történt egyeztetés után adnak tájékoztatást.
|