"Csak saját felelősségedre nézz át a női munkatársakon. Te fogsz veszíteni."
Hello Kedves! Az oldal egy cukrász tanuló szárnyprobálgatásait hivatott bemutatni. Nem OKJ-s képzésen veszek részt, hanem "rendes" szakképzésen. Gyakorlati helyem pedig egy öt csillagos szálloda, ahol nagyon jól érzem magam. :).
Receptektől kezdve lesznek itt tippek-ötletek, vagyis minden, ami engem is érdekel a konyhában. Jó nézelődést:
"Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság. A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm."
Alapvető szabályokat tartsuk be. Csak olyat írj le, amihez az arcod is vállalnád személyes beszélgetés alatt. Káromkodhatsz, de nem szavazok senkire, és ne hírdess.
My Lovers
Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.
Számomra az etalon. A zseni. Az Igazi. Vannak még tehetségek, akiket követek, de egy rész, és az ember megérti a szerelmet. Imádlak Amy.
Mi az, amit az emberek a leggyakrabban el szoktak rontani otthon sütés közben? Mik a típushibák?
„Amikor a szakácskönyvemet írtam, otthon csináltam az egészet, nem a cukrászdában. Úgy éreztem, hogy csalás lenne, ha a cukrászdában csinálnám, és ezúton is csókoltatok mindenkit, aki otthon süt, mert annyival nehezebb dolguk van, mint egy cukrászdában. Rájöttem, hogy az otthoni sütőm, ha azt írja, hogy 200 fok, akkor igazából 190. [sajnos az eltérés mértéke és iránya minden sütőnél más, ezt az adatot ne vonatkoztassák a sajátjukra. a szerk] Meg kell tanulni a sütőt kalibrálni, hogy tényleg a megfelelő hőmérséklet legyen benne.
És csak a középső polcon lehet sütni, mert fent megég a teteje, alul meg megég az alja. Úgyhogy, ha az ember kekszeket süt, adagonként kell csinálni. És még egy dolog, amit az emberek gyakran elrontanak, amikor otthon sütnek: kell hagyni a tortát kihűlni, mielőtt rátesszük a mázat. Ezt a feleségem meg gyerekek folyton elrontják, mert kiveszik a sütőből a tortát, és rögtön be akarják vonni. Pedig nem, előbb meg kell várni, hogy kihűljön.
A díszítés, főleg ha az ember bevonót használ, 90%-ban az eszközökön múlik. A műsorban is látszik, hogy mindig ugyanazokhoz az eszközökhöz nyúlunk vissza, mert ezekkel sokkal könnyebb díszíteni. Szóval minél jobb eszközei vannak az embernek, és minél tapasztaltabban használja őket, annál jobbak lesznek a tortái.”
Van jópár híres olasz édesség, mint például a tiramisú, a fagylalt vagy a panettone, de ezek közül egyik sem torta. Az olasz konyha nem igazán jelenik meg a műsorban látható tortákban. Ön otthon fogyaszt olasz ételeket is?
„Nagyon büszkék vagyunk az olasz származásunkra. Ha az ember amerikai-olasz családban nő fel, az ételeket és a hagyományokat nagy részben meghatározza a hely. Például a feleségem vasárnapra paradicsomszószt csinált fasírttal. És minden vasárnap ezt főzi. A desszertet pedig a cukrászdából hozzuk. Szeretjük az olasz konyhát és az olasz desszerteket is. De sose hagyjuk ki egyiket a másik miatt.”
Mi a fő különbség az amerikai és az európai édességek stílusa között?
„Gyakran azt látom az európai tortákon, hogy valamivel meg vannak töltve, például rummal vagy más alkohollal, valami folyékonnyal. Piskótatésztát sütnek, ami kicsit szárazabb, de aztán beáztatják. Az amerikai torták kicsit sűrűbbek és nehezebbek, viszont nincsenek beáztatva. De végeredményben az európai torták a kevésbé szárazak.
Amiben nincs kalória, annak általában nincs ugyanolyan íze, ez a tapasztalatom. És a mesterséges ízesítők sem igazán tesznek jót az embernek, úgyhogy az a vége, hogy az ember a hízlaló étel helyett olyat fogyaszt, ami rosszat tesz. Én azt mondom, hogy az ember süssön a hizlaló hozzávalókkal, de ne két adagot egyen, hanem csak egyet. Vágjon vékonyabb szeletet.”
Mit ajánl italnak egy szelet tortához? Mi az, amit a legjobb inni édesség mellé?
„Valószínűleg valami jó desszertbor, talán moscato. Az nagyon jól megy egy szelet tortához. Vagy például egy kis Irish Cream egy csésze kávéban.”
Nekem ne akard bemutatni Buddyt =D. Egyszer elmegyünk kajálni a Carlo'sba, mit szólsz? *__*
Amint meglesz a vizsgám repülőre ülünk (francot, addigra lesz jogsi mini busz és kocsival *-*) és kint ünneplünk! :D