» KIS CUKRÁSZ « Sütemények egyszerűen, elérhetően.
The Site

"Csak saját felelősségedre nézz át a női munkatársakon. Te fogsz veszíteni."

Hello Kedves! Az oldal egy cukrász tanuló szárnyprobálgatásait hivatott bemutatni. Nem OKJ-s képzésen veszek részt, hanem "rendes" szakképzésen. Gyakorlati helyem pedig egy öt csillagos szálloda, ahol nagyon jól érzem magam. :).

Receptektől kezdve lesznek itt tippek-ötletek, vagyis minden, ami engem is érdekel a konyhában. 
Jó nézelődést:

Zarite

 
Theme
 
Chat

"Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság. A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm."

Alapvető szabályokat tartsuk be. Csak olyat írj le, amihez az arcod is vállalnád személyes beszélgetés alatt. Káromkodhatsz, de nem szavazok senkire, és ne hírdess.

 
My Lovers

Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.

 
Task

Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat.

EÜ kiskönyvet leadni
E111 kártya
Repülőjegyet megvenni
ápr. 20: tiramisu, babapiskóta, rotschild piskóta
ápr. 3: crockenbush
Útlevél!!

 
Site info

Az oldalon megjelent képek saját készítésűek vagy az internetről származnak. Utóbbi esetben a forrás oda van írva (legtöbbször pinterest.com).

Admin: Zarite
Host: Gportál
URL: christmas-town.gp
Design: Zarite
Kód: aranymeli.gp & saját
Nyitás: 2013. május 5.
Téma: cukrász&sütemények

 
Bonjour chéris!

Italok hideg estékhez (81)

Természetesen ha közeledik az este maradjunk a forró csokinál, vagy egy jó bögre karamellás tejnél. De mi van akkor, ha reggel van, és nincs kedvünk semmihez? Vagy ha mindenki hazament már, de nekünk dolgunk van? Nos itt az ideje egy kis koffein tunningnak úgy, hogy mi is elégedettek legyünk vele!


Mézeskalács szirup

  • 1 csésze víz
  • 1 csésze cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 (2cm-es) darab friss gyömbér gyökér, szeletelt
  • 1 fahéj, tört nagy darab
  • 8 egész szegfűszeg
  • 1/2 teáskanál egész szegfűbors bogyók
  • 1/2 teáskanál egész bors
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

Tedd az összes hozzávalót egy serpenyőbe és forrald fel nagy lángon, majd kis lángon forrald 25-30 percig. Végül szűrd át egy szűrőn/anyagdarabon. Hűtőben tartsd!


Sütőtökös fűszeres kávé

Egy bögre sütőtökpürét turmixolj össze mézeskalács sziruppal vagy sütőtök fűszerkeverékkel úgy 30 mp-ig, majd önts hozzá egy bögre fekete kávét. Tegyél hozzá mézet és tejet, ha szeretnél. A végén verj fel tejszínhabot és halmozd a tetejére karamell vagy csokoládé szósszal és őrölt fahéjjal.

Linzer újratöltve (82)

Mindenki ismeri a lekvárral összeragasztott édességet, nem igaz? De ezt nem csak virág formában sárgabarack lekvárral tehetjük.


Forró csoki alap (83)

A gasztronómiában az egyik dolog amitől a falra mászok az a forró csoki - kakaó vita, pedig egyszerű. Teszel bele csokit? Forró csoki. Ha kakaóból van? Forró, krémes kakaó. Ha mind a kettő, akkor az, amelyikből többet használsz. Ennyi, bár mind a kettő isteni. Egy jó alap recepttel bármikor csodát tehetünk.


Az arányok kb. 1 egység csoki 2 egység tej 0,3 egység tejszín. Legyen kéznél keményítő.

Tejet  szinte forrásig melegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és addig keverhetjük amíg fel nem olvad. Ha akarjuk, itt fűszerezhetjük. A tejszín laza habbá verjük majd összekeverjük a csokis tejünkkel. Ha túl laza a tejszín, és krémesebb csokira vágyunk, egy kevés tejben keverjünk ki keményítőt és tegyük vissza a tűzre egyet rottyanni.

Ezek után már csak az ízlésünk szab határt: fahéj, tonka bab, szerecsendió, vanília, rum, pálinka, lekvár, mályvacukor....

Almáspite lekvár (84)

Ha van egy íz, ami az őszt juttatja az eszembe, akkor ez a lekvár. Vagy szósz, ki mennyire hagyja a végén. Még a papámtól tanultam, ők minden novemberben vették fel a cukrászdájukba, és kis üvegekben meg is lehetett vásárolni. Emlészem volt mazsolás, aszalt gyümölcsös, sőt, akadt diós és mogyorós is! Azonban igazából konkrét recept nincs, az egész ízlés dolga. Ezért én is csak így tudom tovbb adni.

Engedek egy edénybe vizet majd teszek bele 4ek citromlevet és lemérem így ahogy van az egészet. Az almákat megmosom, megpucolom és feldarabolom falatnyi kockákra és egyből citromleves vízbe rakom és lemérem így is. Az így kapott összegből levonom az elsőt (az edény és a víz súlya), így megkapom az almák tömegét. Ha nem olyan édes, akkor kilónként 10dkg cukorral számolhatunk. Az almákat felteszem annyi vízzel párolni, amennyi éppen ellepi. Időközben ha kell, ebből a vízből pótlok hozzá. Fűszerezzük (fahéj, kardamon, szerecsendió, szegfűszeg, ha van akkor bourbon vanília magja akár az egész rúd). Addig pároljuk amíg az edény falához nyomva az almák szétmálnak. Ekkor leszűrjük és visszatesszük a megmaradt levet tűzre. Hozzáöntünk még cukrot (az eredeti cukormennyiség felére) és alacsony lángon besűrítjük amennyire szeretnénk. 
Végül az almákat üvegekbe töltjük és rászedjük a szószt. Száraz dunsztban hűtjük ki. Megbontva hűtőben egy hétig áll el.

Alma Nacho (85)

Egy kis finomság mindig jól jön. Ősszel vagy télen aztán főleg, a melegben. Így most egy receptet hoztam, ami bár nem a legegészségesebb, azért nem is egy chips. :)

  • 6-7 nagy, felszeletelt alma
  • 1 tk citromlé
  • 1/2 csésze Nutella
  • 1 csésze mogyoróvaj falatok
  • 1/2 csésze mini mályvacukor (vagy nagy, feldarabolva)

A szeletelt almát megkenem a citromlével és elrendezem miközben a nutellát mikróban 30 mp alatt felmelegítem. Rácsorgatom a szeletekre és gyorsan rászórom a mályvacukrot és a mogyoróvaj falatokat. Amint a nutella visszaszilárdul és kihül ehetjük is.

forrás

 

 


Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!