Forró csoki alap - 83 nap
A gasztronómiában az egyik dolog amitől a falra mászok az a forró csoki - kakaó vita, pedig egyszerű. Teszel bele csokit? Forró csoki. Ha kakaóból van? Forró, krémes kakaó. Ha mind a kettő, akkor az, amelyikből többet használsz. Ennyi, bár mind a kettő isteni. Egy jó alap recepttel bármikor csodát tehetünk.
Az arányok kb. 1 egység csoki 2 egység tej 0,3 egység tejszín. Legyen kéznél keményítő.
Tejet szinte forrásig melegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és addig keverhetjük amíg fel nem olvad. Ha akarjuk, itt fűszerezhetjük. A tejszín laza habbá verjük majd összekeverjük a csokis tejünkkel. Ha túl laza a tejszín, és krémesebb csokira vágyunk, egy kevés tejben keverjünk ki keményítőt és tegyük vissza a tűzre egyet rottyanni.
Ezek után már csak az ízlésünk szab határt: fahéj, tonka bab, szerecsendió, vanília, rum, pálinka, lekvár, mályvacukor....
|