» KIS CUKRÁSZ « Sütemények egyszerűen, elérhetően.
The Site

"Csak saját felelősségedre nézz át a női munkatársakon. Te fogsz veszíteni."

Hello Kedves! Az oldal egy cukrász tanuló szárnyprobálgatásait hivatott bemutatni. Nem OKJ-s képzésen veszek részt, hanem "rendes" szakképzésen. Gyakorlati helyem pedig egy öt csillagos szálloda, ahol nagyon jól érzem magam. :).

Receptektől kezdve lesznek itt tippek-ötletek, vagyis minden, ami engem is érdekel a konyhában. 
Jó nézelődést:

Zarite

 
Theme
 
Chat

"Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság. A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm."

Alapvető szabályokat tartsuk be. Csak olyat írj le, amihez az arcod is vállalnád személyes beszélgetés alatt. Káromkodhatsz, de nem szavazok senkire, és ne hírdess.

 
My Lovers

Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.

 
Task

Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat.

EÜ kiskönyvet leadni
E111 kártya
Repülőjegyet megvenni
ápr. 20: tiramisu, babapiskóta, rotschild piskóta
ápr. 3: crockenbush
Útlevél!!

 
Site info

Az oldalon megjelent képek saját készítésűek vagy az internetről származnak. Utóbbi esetben a forrás oda van írva (legtöbbször pinterest.com).

Admin: Zarite
Host: Gportál
URL: christmas-town.gp
Design: Zarite
Kód: aranymeli.gp & saját
Nyitás: 2013. május 5.
Téma: cukrász&sütemények

 
Bonjour chéris!

Milotai mézes diótorta

receptúra 16 szeletes tortához
  • Grillázs felvert:
    • 3 db tojássárgája
    • 3 db tojásfehérje
    • 50 g cukor
    • 50 g dió grillázs (45g cukor, 26g durva dió)
      • -> 165 °C-ig melegiteni, 5 mm vastagra nyújtani kézzel apróra törni.
    • 50 g liszt
    • 70 g pörkölt darált dió
    • 15 g olaj
    • 5 g vaníliás cukor
    • 1 db citrom héja
      • > A felvertet a hagyományos módon elkészítjük, és a bekeverésnél a liszttel együtt szórjuk bele a grillázstörmeléket és a pörkölt darált diót
    • 2 db 24 cm-es átmérőjű lapot tudunk ebből sütni (180 °C –on 8-10 percig)
  • Ropogós pralinékrém: (ezt előre érdemes elkészíteni)
    • 30 g vizet 30 g cukorral gyenge szálpróbáig főzzük
    • 7,5 dkg darált diót belekeverjük és lehűtjük körülbelül 29 °C –ig, majd pépesítjük (ha nincs hengergép botmixerrel is megoldható)
    • 25 g fehércsokit adunk hozzá közel azonos hőmérsékleten
    • Lehűtjük kb. 20 °C -ra és 5. 20 g karamellizált ostyatörmeléket keverünk bele
  • Diós krém:
    • 50 g tej
    • 60 g cukor (a tejet, cukrot és a tojássárgáját 72 °C -ig melegítjük)
    • 50 g tojássárgája
    • 1 db citromhéj
    • 5 g vaníliás cukor
      • Ha a krém kb. 27 °C, akkor hozzáadjuk a 20 g oldott zselatint ˙(1 dl víz 15 g zselatin feloldva ebből mérjük ki) 300 g tejszínhabot (30%-os állati tejszín) 120 g pörkölt és finomra őrölt dió
  • Mézes krém:
    • A tejet, mézet és a tojássárgáját 72 °C-ig melegítjük:
      • 50 g tej
      • 80 g vegyes virágméz (minél sötétebb annál ízesebb)
      • 50 g tojássárgája
    • Ha a krém kb 27 °C, akkor hozzáadjuk a:
      • 15 g oldott zselatint
      • 200 g tejszínhabot
  • Karamell-bevonat:
    • 95 g cukor (karamellizálni-> 170 °C-ig melegítjük)
    • 150 g tej
    • 30 g vaj
    • 6 g keményítő (keményítőt feloldjuk a hideg vízben)
    • 12 g hideg víz
    • 10 g oldott zselatin
      • A kristálycukrot megkaramellizáljuk, ráöntjük a tejet, vajat és ha a cukor feloldódott, beleöntjük az elkevert keményítőt, kiforraljuk és belekeverjük az oldott zselatint.

A torta összeállítása tortakarikába történik, amit vaxpapírral bélelünk ki. Alulra tesszük az egyik felvert lapot, és ráterítjük a papíron vékonyra kinyújtott, ropogós pralinékrémet. A pralinékrémre rátöltjük a diós krémet, majd ráhelyezzük a következő piskótalapot. A mézes krémet is rákenjük, majd ha megkötött, ráöntjük a szobahőmérsékletű karamell bevonatot. Aszeletenként diós-roppanós lappal díszítjük, oldalát pedig 1cm magasan a diós roppanós lap törmelékéből készített morzsával panírozzuk

  • Diós-roppanós lap (ezt előre érdemes elkészíteni)
    • 65 g narancslé (frissen csavarva)
    • 65 g vaj
    • 150 g porcukor
    • 75 g darált dió
    • 30 g liszt

Felforraljuk a narancslevet a vajjal. Forrón hozzáöntjük a többi hozzávalót melyeket előzetesen összekevertünk. Fél órát pihentetjük, majd 5-ös simacsöves nyomózsákba tesszük, és teflonos papírra zöldborsó nagyságú gömböket formázunk egymástól legaláb 8 cm-re. 180 °C-on aranybarnára sütjük. ezt követően fakanálra vagy vékony csőre tesszük ívesen megdermedni. A megmaradt díszeket összetörjük, és panírozásra használjuk

Ez az eredeti recept, a forrás a cukraszat.net, én csak átírtam pdf-ből, hogy könnyebben elérhető legyen!

 

 


Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!